X kwadraat

Pakket versturen naar het buitenland? Hier 4 tips

Geplaatst op

Producten naar het buiten sturen, en dan vooral buiten de EU, is totaal anders dan een pakket versturen binnen Nederland. Bij internationale verzendingen zijn er veel aspecten waar je rekening mee moet houden zodat  je ontvanger in Brazilië of Hong Kong zijn bestelling probleemloos ontvangt. We zetten hier dan ook wat tips voor je op een rij.

Kijk goed wat wel/niet is toegestaan

Elk land hanteert zijn eigen regels over internationale zendingen. Over het algemeen mag je naar geen een land spuitbussen, alcoholhoudende dranken, sigaretten en nog enkele producten sturen. Daarnaast hebben veel landen nog aanvullende regels en producten die niet verstuurd mogen worden. Het beste kun je op de website van de vervoerder informatie opzoeken over het land waar je een pakket naartoe verstuurt.

Houd rekening met eventuele douanekosten

De regelgeving omtrent douane wordt steeds strikter. Het is daarom belangrijk om je hieraan te houden en dat de douaneformulieren volledig en correct zijn ingevuld. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete en ontvangt de ontvanger zijn of haar order niet.

Welke verpakking kies je?

Voordat het pakketje een wereldreis maakt, moet je goed nadenken over de verpakking. Je klant moet zijn of haar order natuurlijk wel in goede staat ontvangen. Daarnaast zijn er ook internationale regels die gelden voor de verpakking. Zo moet de doos tegen een val van maximaal 1,5 meter kunnen, moet het pakket gevuld zijn met opvulmateriaal, moeten de hoeken met extra tape bedekt zijn en mag je geen kranten als opvulmateriaal gebruiken (dit in verband met censuurregels van bepaalde landen).

Let op de adressering

Probeer altijd het telefoonnummer en het e-mailadres van de klant op het verzendlabel te vermelden. Dit verhoogt de kans op aflevering aanzienlijk. Let op: voor landen binnen de EU is het volgens de wet verboden om een telefoonnummer te tonen op de buitenkant van het pakket.

Gerelateerde berichten

Teamcohesie waarborgen bij hybride werken

Hybride werken betekent dat werknemers geen volle dagen meer op het hoofdkantoor spenderen, maar veel vanuit huis werken. Je kunt hybride werken zien...

Lees meer

Over ons

Ontwerpen, bouwen en verbouwen. Je leest er meer over op onze site. Dus check snel de verschillende blogs.

Contactgegevens

Via info @ xkwadraat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden