X kwadraat

Teamcohesie waarborgen bij hybride werken

Geplaatst op

Hybride werken betekent dat werknemers geen volle dagen meer op het hoofdkantoor spenderen, maar veel vanuit huis werken. Je kunt hybride werken zien als de toekomst, want steeds meer bedrijven schakelen naar deze werkvorm over. Hybride werk komt met best wat uitdagingen, waaronder het behouden van een groepsgevoel. Bedrijven hechten veel waarde aan teamcohesie omdat het essentieel is voor de samenwerking binnen een bedrijf. Hybride werken kan echter een bedreiging vormen voor deze samenhang omdat werknemers elkaar minder vaak zien en het groepsgevoel hierdoor kan afnemen. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die bedrijven kunnen nemen om de teamcohesie te versterken.

De verbindende zone

Bij hybride werken wordt het kantoor juist belangrijker dan ooit, omdat het de plek is waar mensen samenkomen en zich met elkaar en het bedrijf kunnen verbinden. Inside Office stelt dan ook voor om het kantoor voortaan als clubhuis te gaan zien. Door het verminderde gebruik van het kantoor, is het des te belangrijker om deze verbindende zone goed in te richten en aan te kleden. Inside Office is een voorbeeld van een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen van functionele kantoorruimtes die het groepsgevoel stimuleren. Denk hierbij aan een kantoor dat niet alleen als werkplek dient, maar ook als sociale ruimte met verschillende zones. Bij het ontwerpen van de kantoorruimte houdt een ontwerpstudio rekening met verschillende factoren, zoals de akoestiek en ergonomie van de ruimte.

Samenkomsten organiseren

Wanneer je een mooi clubhuis hebt gecreëerd, is het van belang dat je samenkomsten organiseert. Hybride werken is een concept dat enkel goed werkt, wanneer mensen op bepaalde momenten ook nog fysiek samenkomen. Daarom is het hebben van een goed ingericht kantoor ook zo belangrijk. Je kunt samenkomen voor zakelijke dingen, zoals vergaderingen bijvoorbeeld. Vergaderingen verlopen immers veel productiever en efficiënter wanneer iedereen fysiek samenkomt. Ook is het belangrijk om genoeg informele samenkomsten te organiseren, om het groepsgevoel extra te versterken. Je kunt hierbij denken aan borrels of spelletjes middagen in het clubhuis, op activiteiten buitenshuis.

Al gedacht aan een thuiswerkplek?

Bij hybride werken is het van groot belang dat het centrale kantoor een goede inrichting krijgt, maar net zo belangrijk is de inrichting van de thuiswerkplekken. Ook hiervoor kun je een professioneel bedrijf inhuren dat gespecialiseerd is in het inrichten van functionele en comfortabele werkplekken. Ergonomie is bijvoorbeeld een belangrijk aspect, maar ook de verlichting en het klimaat zijn belangrijke factoren. Ben je als bedrijf van plan om over te schakelen op een hybride werkvorm, of werk je al hybride? Denk eraan om je werknemers te informeren en te stimuleren hun thuiswerkplekken goed te laten ontwerpen door een professional. Neem contact op met een bedrijf die je hierbij kan helpen!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontwerpen, bouwen en verbouwen. Je leest er meer over op onze site. Dus check snel de verschillende blogs.

Contactgegevens

Via info @ xkwadraat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden