X kwadraat

Wat moet je weten over de prijs gietvloer

Geplaatst op

Het spreekt voor zich dat je bij de realisatie van een gietvloer met verschillende zaken rekening zal willen houden. Om te beginnen gaat het hierbij dan natuurlijk om de eigenschappen waar deze vloer over beschikt of moet beschikken. Daarnaast is het echter eveneens zo dat je, je zal willen verdiepen in de prijs gietvloer. Het spreekt namelijk voor zich dat je precies zal willen kunnen achterhalen of de gekozen (giet)vloer voor jou wel echt tot de financiële mogelijkheden behoort. In ieder geval, wil jij graag meer te weten komen over de kosten verbonden aan een gietvloer? Dan is het zonder meer interessant om je te gaan verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft.

Hoe wordt de prijs gietvloer precies bepaald?

De prijs gietvloer wordt bepaald door tal van verschillende factoren. Om te beginnen dient er rekening mee te worden gehouden dat er een prijsverschil bestaat tussen de diverse soorten gietvloeren. We maken hierbij onder meer een onderscheid tussen:

  • Epoxyvloeren;

  • Polyurethaan gietvloeren;

Het prijsverschil tussen deze twee opties blijft in de praktijk wel relatief beperkt. Voor een epoxyvloer geldt dat ze een kostprijs heeft van gemiddeld 70 tot 110 euro per vierkante meter. De zogenaamde PU gietvloer is met een gemiddelde meerprijs van 10 euro iets duurder, maar niet veel. Voor de zogenaamde troffelvloer (ook een zeer populaire vloer vandaag de dag) geldt dat ze met een kostprijs van tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter een behoorlijk stuk voordeliger is. Let wel, volgens experten kan deze vloer niet echt onder de noemer gietvloeren worden geplaatst.

Vereist de ondergrond een bepaalde voorbereiding?

De totale prijs gietvloer wordt eveneens beïnvloed door de mogelijke voorbereiding die de ondergrond vereist. Is deze ondergrond niet volledig naar wens van het type vloer die je gaat realiseren? Dan zal je er rekening mee moeten houden dat er mogelijks een vakman zal moeten worden ingezet voor het voorbereiden van die ondergrond. Afhankelijk van de exacte werkzaamheden die dan moeten gebeuren is het natuurlijk zo dat er daarvoor een bepaalde meerprijs zal worden aangerekend. Dit is in de praktijk zeker en vast een niet onbelangrijke factor waar je aandacht aan dient te besteden wanneer je de gietvloer kosten wil gaan bekijken.

Welke impact heeft de oppervlakte op de prijs gietvloer?

Wanneer je van plan bent om een gietvloer te laten realiseren in je woning is het van belang om er rekening mee te houden dat de grootte van de oppervlakte hier een niet onbelangrijke impact op uitoefent. De gietvloer prijs wordt dan ook stevig beïnvloed door de totale oppervlakte die je wenst te realiseren. Wil je graag dit type vloer in meer dan één ruimte in je woning voorzien? Dan kan het interessant zijn om deze verschillende ruimtes in één keer onder handen te nemen.

Bovenstaande keuze zal er uiteraard in de praktijk voor zorgen dat je rekening moet houden met een éénmalig hoger oplopend prijskaartje. Dit gezegd hebbende zal dit evenwel ook als gevolg hebben dat je prijs gietvloer per vierkante meter lager zal komen te liggen. Op het einde van de rit zal je dan ook kunnen vaststellen dat je via G-vloeren best behoorlijk wat kan besparen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontwerpen, bouwen en verbouwen. Je leest er meer over op onze site. Dus check snel de verschillende blogs.

Contactgegevens

Via info @ xkwadraat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden