X kwadraat

Belangrijke keuzes die je moet maken als ondernemer

Geplaatst op

Ondernemen kan heel leuk zijn, maar het kan af en toe kan het ook best lastig zijn. Er moeten keuzes worden gemaakt, soms tussen twee uitersten. Welke optie past het best bij jou, je onderneming en hetgeen wat je nastreeft? In deze blog zetten we een aantal van deze keuzes voor je op een rijtje. Zo kun jij hier alvast over nadenken en inschatten wat het beste bij jou past.

Resultaatgericht of mensgericht

Een dilemma waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen is de keuze voor resultaatgericht of mensgericht ondernemen. Resultaatgerichtheid gaat over het behalen van resultaten, want vanzelfsprekend moet er geld worden verdiend. Mensgericht ondernemen gaat over de persoonlijke ontwikkeling van individuen in je organisatie. Hierbij zijn de toekomst van de onderneming en het welzijn van het individu allebei belangrijk. Ook kun je deze twee manieren van ondernemen met elkaar combineren. Want als je resultaatgericht wil werken, zijn je medewerkers natuurlijk ontzettend belangrijk. Je zou dus kunnen kiezen voor een mooie balans tussen deze twee!

Discipline of vrijheid

Ook de keuze tussen discipline of vrijheid is er een die veel ondernemers bezighoudt. Van de ene kant voelt het misschien beter om de touwtjes strak te houden en alles goed af te spreken. Maar het is ook gebleken dat mensen het krijgen van meer vrijheid prima aankunnen. Meer vrijheid kan namelijk ook zorgen voor meer gevoel van verantwoordelijkheid, wat de productiviteit van je werknemers alleen maar goed zal doen.

Administratie uitbesteden of zelf doen

De administratie uitbesteden heeft grote voordelen, maar het heeft ook een aantal voordelen als je de administratie zelf bijhoudt. Zo ben je namelijk altijd perfect op de hoogte van je cijfers en kun je snel bijsturen als dat nodig is. Maar het kan ook voordelig zijn om de administratie uit te besteden. Als ondernemer kun je nou eenmaal niet in alles even goed zijn. En voor veel ondernemers behoort het bijhouden van de administratie niet tot het meest favoriete klusje. Omdat het wel heel belangrijk is om de administratie goed bij te houden, kan het slim zijn om het werk uit te besteden aan een accountant. Een accountant kan de administratie voor je bijhouden en je bovendien voorzien van fiscaal advies. Als je op zoek bent naar een accountant in Etten-Leur kun je terecht bij Doomen & Quist. Zo hoef je je geen zorgen meer te maken over de wettelijke verplichting en soms kun je nog wat fiscale voordelen meepakken. Het kan zelfs voorkomen dat je de investering hierdoor weer terugverdient!

Gerelateerde berichten

Teamcohesie waarborgen bij hybride werken

Hybride werken betekent dat werknemers geen volle dagen meer op het hoofdkantoor spenderen, maar veel vanuit huis werken. Je kunt hybride werken zien...

Lees meer

Over ons

Ontwerpen, bouwen en verbouwen. Je leest er meer over op onze site. Dus check snel de verschillende blogs.

Contactgegevens

Via info @ xkwadraat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden