X kwadraat

STABU aangepast aan digitaal tijdperk

Geplaatst op

De tijd dat de STABU besteksystematiek nog alleen als een dik boekwerk beschikbaar was is allang voorbij. Sinds 1990 is er ook een digitale versie beschikbaar van STABU bestekteksten. Tegenwoordig kan een bestektekst worden gemaakt met de STABU Bouwbreed systematiek die beschikbaar is door middel van software.

14 juni 2017 is er een nieuwe versie van de software uitgekomen.

Meer mogelijkheden met STABU Bouwbreed

Met de software kunnen alle mogelijkheden van STABU Bouwbreed worden benut. Alle kennis die STABU in 39 jaar heeft opgedaan komt samen in deze nieuwe systematiek. STABU Bouwbreed maakt het mogelijk om te kiezen uit twee verschillende contractbepalingen (UAV 2012 of UAV-GC 2005), uitvraag te doen op basis van gebouwtypes en ruimten van gebouwen middels prestatie- en/of functionele eisen. In STABU Bouwbreed zijn de systemen en installaties logisch opgebouwd door middel van componenten. Zo kunnen de technische eisen worden gespecificeerd maar ook de onderdelen en de wijze waarin die moeten worden aangebracht. Er kan een gedetailleerde werkbeschrijving worden vastgelegd.

Ondersteuning STABU Bouwbreed

Je kunt een nieuw document aanmaken en daarnaast vind je een lijst catalogi bestaande uit de categorieën bouwterrein, bouwkunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, transporttechniek en inrichting en uitvoering. Wanneer deze geopend word worden verschijnt er een index met productcategorieën en producten. Om de productspecificaties toe te voegen aan je bestand hoef je deze alleen maar aan te vinken. Ook het verwijderen gaat zeer gemakkelijk. STABU geeft ondersteuning en is continu bezig met de verbetering van de software.

Gerelateerde berichten

Teamcohesie waarborgen bij hybride werken

Hybride werken betekent dat werknemers geen volle dagen meer op het hoofdkantoor spenderen, maar veel vanuit huis werken. Je kunt hybride werken zien...

Lees meer

Over ons

Ontwerpen, bouwen en verbouwen. Je leest er meer over op onze site. Dus check snel de verschillende blogs.

Contactgegevens

Via info @ xkwadraat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden