X kwadraat

Tips om kosten te besparen met vloerisolatie

Geplaatst op

Vloerisolatie kan je helpen om te besparen op je energierekening en je CO2-uitstoot te verminderen. In dit artikel brengen we je tips en informatie over hoe jij hierop kunt besparen.

Hoeveel kan ik besparen met vloerisolatie?

Het isoleren van je vloer kan een zeer kosteneffectieve energiebesparende maatregel zijn, vooral als je het zelf kunt doen! De besparing met een betonnen vloerisolatie is ongeveer gelijk aan een houten vloerisolatie. De kosten zijn echter afhankelijk van de hoeveelheid werk dat nodig is. Met een goede vloerisolatie kun dus je op een groot deel van je energiekosten besparen!

Moet ik voldoen aan de bouwvoorschriften?

Ja, je moet voldoen aan de relevante bouwvoorschriften als je extra isolatie aan je vloeren toevoegt. Het is je verantwoordelijkheid om te voldoen als je besluit om het werk zelf te doen. Neem contact op met je lokale gemeente voordat je zelf aan de slag gaat.  Als je gebruik maakt van een professional, zal je installateur dit voor je regelen.

Vloerplaatisolatie voor hangende vloeren

De begane grond is verantwoordelijk voor ongeveer 10% van het warmteverlies van de gemiddelde woning. Met vloerisolatie onder de vloerplanken van de begane grond kan je dus tot wel honderd euro per jaar besparen. Als je de vloerplaten niet van onderaf kunt bereiken vanuit een kelder of kruipruimte, moeten deze worden opgetild. Zodra dit is gebeurd, wordt het isolatiemateriaal tussen de draagbalken gelegd. Als je goed bent in doe-het-zelf, kun je het zelf doen, je vindt het materiaal in een grote doe-het-zelf winkel. Zo niet, Schakel dan een professionele installateur in.

Plintenisolatie

Om het warmteverlies van de begane grond te verminderen kun je de kieren tussen de vloeren en plinten afdichten. Vul de kieren op met een tube kit. Het is een goedkope en eenvoudige oplossing en kit is goedkoop en verkrijgbaar in de meeste bouwmarkten.

Massieve vloerisolatie

Een nieuwe woning heeft waarschijnlijk een massieve betonnen benedenverdieping. Massieve vloeren verliezen minder warmte dan hangende vloeren. Het is de moeite waard om vaste vloeren te isoleren als ze moeten worden vervangen. Op de massieve vloer kan een stijve isolatie worden aangebracht en de vloerbedekking komt er dan op te zitten. Houd er rekening mee dat deze methode het niveau van de vloer verhoogt, zodat stopcontacten opnieuw moeten worden aangebracht en deuren mogelijk moeten worden afgeknipt.

Gerelateerde berichten

Teamcohesie waarborgen bij hybride werken

Hybride werken betekent dat werknemers geen volle dagen meer op het hoofdkantoor spenderen, maar veel vanuit huis werken. Je kunt hybride werken zien...

Lees meer

Over ons

Ontwerpen, bouwen en verbouwen. Je leest er meer over op onze site. Dus check snel de verschillende blogs.

Contactgegevens

Via info @ xkwadraat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden