X kwadraat

Vecht je onrechtmatige ontslag aan

Geplaatst op

Wanneer je te maken krijgt onrechtmatig ontslag, dan is de een grote bron van stress. Gelukkig is er een expert waarop je kunt bouwen: de jurist ontslagrecht. We nemen in deze blog een aantal interessante punten met je door. Lees snel verder en doe je voordeel met je tips, zo weet je namelijk waarom een jurist in de arm nemen de moeite waard is. 

Financiële vergoeding

Een jurist op het gebied van ontslagrecht heeft de kennis en kunde om uit te vinden of en hoeveel schadevergoeding je toekomt wanneer het daadwerkelijk zo is dat je ontslag onterecht was. Afhankelijk van de zaak, kun je recht hebben op meer vergoeding dan je denkt. Het mogelijke verlies van loon en bonussen, pensioenpakketten, promoties, onkosten en de betaling aan de jurist plus daarbij pijn en lijden kunnen allemaal worden betrokken in je zaak. 

Documenten opstellen

Alle documenten en papieren die moeten worden ingediend of ingevuld kan allemaal worden verzorgd door een jurist. Zij weten welke, waarom en wanneer. Je wilt niet verliezen als gevolg van een domme fout. Er kunnen kleine details en mazen in de wet zijn waar je geen weet van hebt, en je wilt het beste voor jezelf en je gezin. Laat je jurist omgaan met al het papierwerk en formulieren, want dat is waar ze in gespecialiseerd zijn.

Oorzaken van onrechtmatig ontslag

Laten we eens kijken naar enkele van de redenen waarover je juridisch advies in wilt winnen, die betrekking hebben op de baan en de onrechtmatig ontslag:

Persoonlijke redenen

Dit valt onder de categorie van discriminatie. Niemand kan je ontslaan simpelweg omdat ze je niet mogen. Veel mensen zou geen baan hebben als dat het geval was.

Discriminatie kan een breed gebied bestrijken:

 • handicap
 • geslacht
 • leeftijd
 • ras
 • religieuze praktijken

Dit omvat ook seksuele geaardheid, je burgerlijke staat, en elke andere reden die van persoonlijke aard is en geen invloed heeft op de manier waarop je je werk doet. Je baan verliezen of gepasseerd worden voor promotie of promotie die te wijten is aan een van deze is illegaal.

Het kan moeilijk voor je zijn dit te bewijzen, en juridische hulp inroepen is dan ook een goed idee. Als je denkt dat dit de redenen waren waarom je je baan verloor, moet je met een jurist praten. Of het nu verbaal, schriftelijk of impliciet was, zij zullen veelal de expertise hebben om het probleem te herkennen.

Intimidatie

Intimidatie kan in verband worden gebracht met discriminatie en komt helaas maar al te vaak voor op veel werkplekken. Intimidatie wordt vaak niet gemeld, en werknemers nemen liever ontslag dan het misbruik te verdragen. Net als discriminatie, is intimidatie gericht tegen een werknemer en gaat het vaak over persoonlijke zaken waar hij of zij geen controle over heeft. Dit omvat alles waardoor je je opgelaten of ongemakkelijk voelt. Denk aan: 

 • beledigende grappen
 • racistische of seksuele opmerkingen
 • beledigingen en neerbuigende opmerkingen
 • bedreigingen of intimidatie
 • ongepaste foto’s of tekst
 • fysiek geweld

Elke keer wanneer je je ongemakkelijk voelt door ongepaste opmerkingen of gebaren, wordt dit beschouwd als pesterijen. Ontslagen worden omdat je klaagt, opstaat of als voortzetting van deze pesterijen is onrechtmatig ontslag.

Het is dus je goede recht en welhaast plicht om voor jezelf op te komen en misstanden en het onrechtmatige ontslag aan te vechten. Neem contact op met het juridischcentrum.com voor expertise op dit gebied. 

Gerelateerde berichten

Teamcohesie waarborgen bij hybride werken

Hybride werken betekent dat werknemers geen volle dagen meer op het hoofdkantoor spenderen, maar veel vanuit huis werken. Je kunt hybride werken zien...

Lees meer

Over ons

Ontwerpen, bouwen en verbouwen. Je leest er meer over op onze site. Dus check snel de verschillende blogs.

Contactgegevens

Via info @ xkwadraat.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden